Mountain lodge vår historia

Mitt i den fantastiska skidorten Stöten finner du en helt ny skilodge, Mountain Lodge med 26 dubbelrum, 52 bäddar. Vårt hotell inger en lyxig känsla där den familjära atmosfären och servicen har en självklar plats. Sven Jacobsson och Henrik Johansson som tillsammans med sina familjer har byggt och driver hotellet är rutinerade Stötenbor vintertid. I drygt 20 år har båda varit verksamma på olika sätt för att bidra till Stötens utveckling. Med en vision om att alla i Stöten ska kunna ha ski in-ski out har Sven via Liljefjäll byggt ut stora delar av Stötens tomtområden som Soltorgsbyn, Granfjällsbyn, Granfjällsbranten och nu Mountain Village (öppnade säsongen 2018). Båda två har alltid haft sitt hjärta nära till den fantastiska fallhöjden, vyerna och det sköna lugnet som bara Stöten kan leverera. Henrik och Sven är engagerade och jobbar aktivt med utvecklingen för en än mer blomstrande skid destination.

Grundare

Henrik

Henrik

henrik@bestentrepenad.se

Henrik är en helgalen entreprenör som aldrig sitter stilla. Han har sedan långt tillbaka bidragit till utvecklingen av Stöten med sitt stora engagemang. Ni hittar honom förmodligen på en skoter i första hand då han gillar lite mer äventyrliga sporter. Åker gärna utför där ingen annan åker.

Jenny profil

Jenny

jenny@lannalodge.se

Jenny älskar vintern och snön. Oftast ser man henne tillsammans med hunden i längdspåret eller på randonee skidor uppe på fjället. Älskar att laga mat på stormkök och testar gärna nya recept i skogen. Jennys styrka i teamet är hennes långa erfarenhet av golfhotellet Lannalodge som varit i familjens drift sen 2009.

Anna

Anna

anna@liljefjall.se

Anna har sen barnsben spenderat alla sina vintrar i Sälen. Hon älskar fjäll, frisk luft och natur. Dock är hon relativt sällsynt i backen utan föredrar promenader. Annars hittar man henne ofta framför öppna eldar med våfflor och varm choklad. Hon är i grunden ekonom med inriktning mot turism men brinner för att skapa guldkant i vardagen.

unnamed

Sven

sven@liljefjall.se

Sven är en mas med skogen i blodet. Med utbildning som civilingenjör inom väg och vatten i bagaget kunde han se potentialen i Stötens vackra läge och natur i slutet på 1990-talet. Sven har en vision om att alla i Stöten ska kunna ha ski in-ski out läge. Promenerar gärna runt i skog och mark inte bara på jakt efter blåbär och svamp utan också efter nya idéer.

Daniel

Daniel

daniel.frodin@gmail.com

Daniel älskar fart. Allt från att i tidig ålder susa ner för Stötens backar, till att tävla i alla sorters motorsport till att arbeta snabbt och effektivt. Daniels säsong i fjällen är lång, då den börjar med älgjakt första måndagen i september. Efter många år i mediebranschen i Stockholm ägnar sig Daniel nu åt fastighetsutveckling i Dalarna.

  • DSC_4302
  • Mountain Lodge 3
  • Mountain Lodge 2
  • Byggnation
  • DSC_3930
  • Om oss

Vårt Engagemang

Visste du att Mountain Lodge är ny lagsponsor till freeski-landslaget…
Som en av lagets största samarbetspartners kommer Mountain Lodge att vara med i bygget av svensk freeski i framtiden, från de allra yngsta till elitsatsning.
Vi är ett innovativt och nytänkande företag. Som sponsor till det svenska freeski-landslaget når vi en passande målgrupp och tillsammans kan vi skapa de bästa förutsättningarna för både sporten och utövarna, säger Henrik Johansson, ägare av Mountain Lodge.

Läs hela artikeln på Svenska skidförbundet
här.

skidor 7

Kontakta oss


Gilla oss på Facebook


Granfjällstorget 2, 780 67 Sälen


+46(0)280-650600


Följ oss på Instagram

Mountain Lodge 61°16'02.9"N 12°53'09.6"E

Granfjällstorget 2, 780 67 Sälen

+46(0)280-650600

info@mountainlodge.se

Ta del av nyheter och fina erbjudanden från Mountain Lodge i Stöten genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev