Utför

I Stöten finns skidåkning för såväl nybörjare som erfarna åkare.

Vid flera tillfällen har Stöten utsetts till Sveriges bästa skidort och pisten Älvan till bästa pist av tidningen Freeriders läsare.

Här njuter hela familjen av härlig skidåkning i olika svårighetsgrad.
Stöten erbjuder både morgonskidåkning och kvällsskidåkning för dig som vill maximera din skidåkning.

Föregående bild
Nästa bild

Längdskidåkning

I Stöten kan du åka längdskidåkning kostnadsfritt i dalen. Här finns fem olika spår som utgår från spårcentraler vis Stöten Ranch, Skidtorget, Soltorget och Kronoparken. Dessutom kan du njuta av två olika spår på toppen vid fint väder. Det ena är 3 km och det andra 16 km. Du köper ett engångskort i Stötens reception för att ta dig upp med liften från WC Express från Stötentorget.

Spårlängd

Lysrundan 3 km, klassik. Elljusspår som är belyst fram till 23.00

Pipsvängen 4 km, skate och klassisk.

Träningsspåret 5 km, skate och klassisk

Slingersvansen 7 km, klassisk

Comborundan 8,5 km, skate och klassisk

Skidskola

I Stöten finns skidskola för alla som vill utveckla sin skidåkning. Ta en privatlektion eller gå med i en grupp i din nivå. Det finns grupper från 3 år till vuxna. Vill du lära dig att åka snowboard finns lektioner för både nybörjare och rutinerade åkare. Du bokar din instruktör via stoten.se

 

Ny skridskobana

Vår isbana har varit saknad och efterfrågad i flera säsonger och nu är den äntligen tillbaka! Vi bygger en miljövänlig Glice rink utanför gaveln på hotellet mot rondellen där Vargy står.

Skridskor kan du hyra hos vännerna i Kaisers Skidbod i hotellet. Runt omkring banan bygger vi en härlig miljö med sittplatser, granar, eldar och belysning, där man kan mysa och vila.

Varm eller kall dryck köper du i vår restaurang.

 

Testat randonnée?

Vad är randonnée egentligen? Jo det är det franska ordet för en skidtur i alpin terräng. Man går uppför berget med stighudar som man tar bort när man ska åka off pist utför. Det kallas även för skidbestigning. Mountain Lodge har en alldeles egen led för detta till höger om Granfjällsliften. Utrustningen hyr du på kaisers skidbod i hotellet. Tänk på säkerheten och meddela alltid någon om du ger dig ut i opistad terräng.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

sv_SESvenska

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 
Email