Stöten - Skidanläggning i Sälen

För äventyrssökare som älskar spänning och utmaningar är Stöten en destination som inte får missas. Beläget i en vacker bergsmiljö, erbjuder denna plats en rad aktiviteter som passar både nybörjare och erfarna äventyrare. Oavsett om du är intresserad av skidåkning, bergsbestigning eller vandring, finns det något för alla på Stöten.

 

Tänkt dig ett helt fjäll fullt av njutning. Här finns ett stort utbud för både nybörjare och den mer rutinerade skidåkaren, såväl utför som på längden. Stötens skidanläggning erbjuder Sälens bästa fallhöjd samt längdspår i dalen och på toppen, vars utsikt är en fröjd för ögat. Från hotellet och stugan når du snabbt och enkelt till de backar som passar dig bäst. Vill du ge dig ut på tur så hjälper vi dig gärna med aktuellt snödjup, tips och idéer. Efter en aktiv dag välkomnar vi alla till vår after ski uppe i Loungen med pianobar.

 

Upplev Stöten

Stöten, den ultimata skiddestinationen i Sälenfjällen! Med över 50 kilometer varierad terräng och nysnö i överflöd erbjuder Stöten enastående skidåkning för alla nivåer. Från branta backar till långa carving-pister, här finns äventyr för både nybörjare och erfarna åkare. Den pittoreska fjällbyn erbjuder också bekvämt boende, moderna liftsystem och ett pulserande après-ski-liv. Upptäck den unika atmosfären där skidglädje möter naturens skönhet. Oavsett om du är ute efter spänning i backarna eller avkoppling i fjällmiljön.

 

Utöver de utmärkta skidbackarna erbjuder vi snöskotersafari, hundspann, och längdskidåkning i vackra omgivningar. För de äventyrslystna finns isklättring och skridskoåkning. Vår fjällby har även spa-anläggningar, restauranger och butiker för avkoppling och shopping. Stöten är inte bara en skiddestination utan en komplett vinterupplevelse med något för alla åldrar och intressen, vilket gör din vistelse hos oss minnesvärd.

 

Stöten – En utmanande spelplats för äventyrssökare

Stöten är känt som en av de mest spännande och utmanande destinationerna för äventyrssökare. Med sina branta backar och mångsidiga terräng erbjuder platsen en perfekt miljö för skidåkning och andra bergsaktiviteter. För skidåkare finns det ett brett utbud av pister som passar alla svårighetsgrader, från nybörjare till avancerade åkare. Oavsett om du är ute efter att utmana dig själv eller bara njuta av den vackra naturen, finns det gott om möjligheter att göra det på Stöten.

 

Förutom skidåkning erbjuder Stöten också andra spännande aktiviteter som bergsbestigning och vandring. Med sina imponerande bergstoppar och vackra vyer är Stöten en idealisk plats för äventyrliga vandrare. Du kan utforska de omgivande bergen och njuta av den friska luften och naturens skönhet. Oavsett om du är en erfaren bergsbestigare eller bara vill prova på något nytt, finns det utmaningar för alla på Stöten.

Soltorgsbyn Stöten2

Resturanger för våra boende i Stöten

Krögarparet Erik & Catrin som även driver den populära restaurangen på Mountain Lodge välkomnar er igen för en ny magisk säsong!

Bakom kastrullerna står Per & Robban redo att servera er härliga luncher i form av pasta och pizza och på kvällarna den givna täljstensmenyn samt en helt ny a la carte!
Catrin har som vanligt plockat ut en massa goda viner och Simon & Leo står för härliga drinkar i den lilla baren!

Njut av hög mysfaktor inne och solig terrass ute.
Stämningen talar för sig själv och ibland har vi självaste Greta på plats för att höja den ytterligare!

Ta dig hit på skidor via pisten i Kronliften. Till fots når du oss i slutet av Vinterstigen.

Välkommen med din bordsbokning till Stötens coolaste ställe på  headwaiter@bulldoglodge.se

Vanliga frågor om Stöten

Finns det några guidade turer tillgängliga på Stöten?

Ja, det finns guidade turer tillgängliga på Stöten. Du kan anlita en guide som kan visa dig de bästa platserna och ge dig tips och råd.

 

Finns det barnvänliga boendealternativ på Stöten?

Ja, det finns olika boendealternativ på Stöten, inklusive hotellstugor och lägenheter. Du kan välja det alternativ som passar dig bäst.

 

Är det möjligt att hyra utrustning på Stöten?

Ja, det är möjligt att hyra utrustning på Stöten. Det finns olika uthyrningsställen där du kan hyra skidor, snowboards och annan utrustning.

 

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Stöten?

Stöten är populärt året runt, men den bästa tiden att besöka beror på vilken typ av aktiviteter du är intresserad av. Vintersäsongen är populär för skidåkning, medan sommaren är bra för vandring och andra utomhusaktiviteter.

 

Är Stöten Barnvänligt?

Absolut och resa till Stöten med familjen innebär minst lika mycket härliga tider för barnen som för de vuxna.

 

Hur kommer man till Stöten?

Nu kan du flyga till Scandinavian Mountains Airport SAS flyger lördagar till och från London samt söndagar till och från Köpenhamn. BRA-flyg tar dig från Bromma, Göteborg, Växjö och Ängelholm till Sälen.

När du har landat på Scandinavian Mountains Airport tar det bara 14 min med bil till Mountain Lodge. Vid varje ankommande flyg finns det transferbuss som kostar 230 kr/person. Det finns även taxi för 1-8 personer. Förboka din transfer på Sälen buss

Om ni väljer att åka tåg och buss till Stöten kan ni boka paketresa med SJ eller Dalatrafik. Ni åker då tåg till Mora eller Borlänge och fortsätter sedan via buss till Stöten med Dalatrafik. Ni kan självklart också åka hela vägen med buss. Med Fjällexpressen tar du dig hela vägen fram till Stöten från Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Var ska man bo i Sälen med barn?

I Stöten finns många olika boenden att välja mellan om man reser med hela familjen. Boende på era önskemål och krav samt hur många ni är i familjen passar olika boenden olika bra. Det kanske mest populära alternativet för barnfamiljer är att bo i en stuga eller lägenhet i Mountain Lodge.

Kontakta oss för att boka stuga i Sälen


Gilla oss på Facebook


Granfjällstorget 2
780 91 Sälen


+46(0)280-650600


info@mountainlodge.se


Följ oss på Instagram

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

sv_SESvenska

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 
Email